1 db sütőtök
20 dkg burgonya
1/2 szál póréhagyma
2 evőkanál vaj
2 dl tejszín
késhegynyi szerecsendió
késhegynyi szerecsendió
fehér bors
1 erőleves kocka
ízlés szerint só
tökmag
Elkészítése:
A megtisztított, meghámozott, apró kockákra vágott sütőtököt és krumplit vajon félpuhára pároljuk, és felöntjük 1 liter vízzel. Beletesszük a felkarikázott póréhagymát, sóval, leveskockával ízesítjük, és kb. egy órát főzzük. Ha minden megpuhult, átpaszírozzuk – lehet
turmixolni is –, és a tűzre visszatéve fűszerezzük a szerecsendióval és a fehérborssal. Azért hagyjuk ezeket a végére, hogy a fűszerek illóanyagai ne főjjenek el. Ha kész, tejszínnel sűrítjük. Egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a tökmagot, és tálaláskor ezt adjuk levesbetétnek, ugyanis a fűszerek mellett ez adja az étel különleges zamatát.
turmixolni is –, és a tűzre visszatéve fűszerezzük a szerecsendióval és a fehérborssal. Azért hagyjuk ezeket a végére, hogy a fűszerek illóanyagai ne főjjenek el. Ha kész, tejszínnel sűrítjük. Egy serpenyőben szárazon megpirítjuk a tökmagot, és tálaláskor ezt adjuk levesbetétnek, ugyanis a fűszerek mellett ez adja az étel különleges zamatát.
4 megjegyzés:
Nagyon finom, én is szeretem:-))
Nagyon guszta, csodaszép a színe!! Én is szeretem, sokszor van nálunk is télen.:)
Guszta lett :)
Nekem is egyik kedvencem, amúgy is nagyon szeretem a krémleveseket.
Jutka, van egy kis meglepim számodra, nézz be hozzám!
Megjegyzés küldése