Hozzávalók:
80 dkg dagadó (hasalja), 20 dkg zöldbab (lehet mirelit is), néhány csík sárgarépa(1 kisebb), 1 kanál csípős paprikakrém, 2 gerezd fokhagyma, darált bors, só, zsír a sütéshez.
Elkészítése:
A dagadót fűszerezzük be kívül-belül, kenjük be paprikakrémmel, megszórjuk a szeletelt fokhagymával, majd hagyjuk állni 20 percig. A zöldbabot és a sárgarépát kevés sós vízbe roppanósra főzzük.
Töltsük meg a dagadót a zöldbabbal, majd csavarjuk fel jó szorosan. A feltekert húst hústűvel rögzítjük, vagy cérnával átkötözzük. Zsírozott tepsiben előmelegített sütőben kevés vízzel, fólia alatt 1,5 órán keresztül sütjük, majd a fóliát levéve pirítsuk még 15 percig saját levével időnként meglocsolva. Hagyjuk kicsit hűlni, így könnyedén szeletelhetjük.
3 megjegyzés:
Zöldbabbal még nem töltöttem dagadót, de nem lehet rossz!
Hmmm, de jól néz ki!:) Leglább most már látom "élőben" is!:)
Én még csak zsemlés töltelékkel készítettem dagadót, de szuper ez a zöldséges ötlet! :-)
Megjegyzés küldése