Hozzávalók:
2 kg húsos paprika, olaj, só, cukor, ecet, víz.
Elkészítése:
A szép húsos paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd rácson vagy sütőben jól megégetjük.
Nem szabad félni tőle, rendesen meg kell égetni, mert akkor lehet szépen lehúzgálni a héját, és így lesz az a jellegzetesen csodás íze. A megsült paprikákat egy edénybe rakjuk, besózzuk és lefödjük az edényt, hadd puhuljon kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját.
A külső, vékony héja egészen másfajta anyag, mint a húsa, ezért szépen leválik róla.
A héj lehúzásának módszere: a vizeskagyló fölött megfogjuk a paprika szárát, és közben lassan csorgatjuk a hidegvizet (ne feledjük el, hogy a paprika még mindig eléggé forró).
Ilyen módon gyönyörűen meg tudjuk hámozni. Rögtön kevés olajba forgatjuk, majd ecetes cukros öntetet csinálunk és azt a paprikára öntjük, hűtőbe tesszük.
2 kg húsos paprika, olaj, só, cukor, ecet, víz.
Elkészítése:
A szép húsos paprikákat megmossuk, szárazra töröljük, majd rácson vagy sütőben jól megégetjük.
Nem szabad félni tőle, rendesen meg kell égetni, mert akkor lehet szépen lehúzgálni a héját, és így lesz az a jellegzetesen csodás íze. A megsült paprikákat egy edénybe rakjuk, besózzuk és lefödjük az edényt, hadd puhuljon kicsit a paprika, így szinte ledobja magáról a héját.
A külső, vékony héja egészen másfajta anyag, mint a húsa, ezért szépen leválik róla.
A héj lehúzásának módszere: a vizeskagyló fölött megfogjuk a paprika szárát, és közben lassan csorgatjuk a hidegvizet (ne feledjük el, hogy a paprika még mindig eléggé forró).
Ilyen módon gyönyörűen meg tudjuk hámozni. Rögtön kevés olajba forgatjuk, majd ecetes cukros öntetet csinálunk és azt a paprikára öntjük, hűtőbe tesszük.
Az
ecetes lé tetszés szerint módosítható annak függvényében,hogy
ki mennyire édesen, ecetesen szereti. Sült
húsokhoz kiváló savanyúság.
Tipp:
a sült paprikát megtisztítva lefagyaszthatjuk, majd mielőtt
használni szeretnénk kiolvasztjuk, majd az ecetes lével felöntve
fogyasztjuk.
5 megjegyzés:
Ez pedig örök kedvenc!
Nyami :-) Ezer éve nem ettem!
UUUhhhh, imádom! Nyár nem múlhat nélküle! Csak én még az ecetes léhez adok aprított fokhagymát :)
Imádom a sültpaprikát. Biztos finom így öntettel, de mi ahogy megsült lehúztam a külső héját úgy teszem zsírba és megsütöm. Kenyérrel szoktuk enni valami finomságos!
Még nem készítettem sült paprikát, de ez a recepted jól hangzik:))
Megjegyzés küldése