Sajnos az idén a szárazság végett nem lett a kertünkben sok uborka, így kénytelen voltam vásárolni. Nagyon szép uborkához jutottam hozzá, remélem a télre is jól eláll :)
Hozzávalók:
4 kg uborka, 1,5 liter vízhez 1/2 liter 9 %-os ecet, 2 evőkanál só, 30-40 dkg
cukor, 1 csomag befőzőpor, néhány meggylevél,
szemes bors, babérlevél, mustármag, kapor, csombor, hagyma, sárgarépa karikára vágva, fokhagyma.
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk, majd 5-10 percre enyhén sós vízbe tesszük.
A feltöltőléhez minden hozzávalót jól elkavarunk, a befőzőport kevés langyos vízbe feloldjuk majd a feltöltőléhez kavarjuk.
Az üvegek aljára babér- és meggylevelet, szemes borsot, mustármagot és zöld fűszereket teszünk, rárakjuk az uborkát, teszünk néhány gerezd fokhagymát, a karikára vágott hagymát és a sárgarépát.
A levet az uborkára öntjük, az üvegeket lekötjük, majd hűvös helyen tároljuk.
Az uborkát megmossuk, majd 5-10 percre enyhén sós vízbe tesszük.
A feltöltőléhez minden hozzávalót jól elkavarunk, a befőzőport kevés langyos vízbe feloldjuk majd a feltöltőléhez kavarjuk.
Az üvegek aljára babér- és meggylevelet, szemes borsot, mustármagot és zöld fűszereket teszünk, rárakjuk az uborkát, teszünk néhány gerezd fokhagymát, a karikára vágott hagymát és a sárgarépát.
A levet az uborkára öntjük, az üvegeket lekötjük, majd hűvös helyen tároljuk.
1 megjegyzés:
Nálunk a kertben sem lett sok az idén , de egy keveset azért tettünk otthoniból is:)Én csak sóval és forrázva teszem.Szépen sorakoznak a kantában:)
Megjegyzés küldése