Hozzávalók:
1 egész csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kanál zsír, 3 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál liszt, 2 dl fehérbor, törött bors, kakukkfű, só.
1 egész csirke, 10 dkg füstölt szalonna, 1 kanál zsír, 3 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál liszt, 2 dl fehérbor, törött bors, kakukkfű, só.
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, felhasználhatjuk a máját és zúzáját is. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Zsírjában az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a feldarabolt csirkét. A fokhagymát áttörjük, rászórjuk a csirkére, sózzuk, törött borssal fűszerezzük, majd kevés vizet adunk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús zsírjára sült, hozzáadjuk a paradicsompürét, megszórjuk liszttel és kis ideig összepirítjuk. Kakukkfűvel fűszerezzük, és hozzáöntjük a fehérbort . Fedővel lefödve, kis lángon készre főzzük. Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, felhasználhatjuk a máját és zúzáját is. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kevés zsíron üvegesre pirítjuk. Zsírjában az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, beletesszük a feldarabolt csirkét. A fokhagymát áttörjük, rászórjuk a csirkére, sózzuk, törött borssal fűszerezzük, majd kevés vizet adunk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús zsírjára sült, hozzáadjuk a paradicsompürét, megszórjuk liszttel és kis ideig összepirítjuk. Kakukkfűvel fűszerezzük, és hozzáöntjük a fehérbort . Fedővel lefödve, kis lángon készre főzzük. Galuskával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
1 megjegyzés:
Nagyon finoman hangzik ez a tokány.:) Szívesen kóstolgattam volna!!!
Megjegyzés küldése