Már többször elkészítettem ezt a hústortát, ezúttal gombával variáltam és így is nagyon finom lett, kitűnő vendégváró kaja :)
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell vagy más csont nélküli hús, 25 dkg gomba, 25 dkg sajt, 10 dkg szeletelt bacon, 1,5 dl tejföl, só, bors, vaj.
Elkészítése:
A szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk. Kicsit állni hagyjuk, ezalatt kivajazunk enyhén
egy őzgerincformát és kibéleljük a baconnal. A gombát kevés sós vízbe megfőzzük. Egy réteg
húst beleteszünk a kibélelt tepsibe, rakunk rá szeletelt gombát, megszórjuk reszelt sajttal és
meglocsoljuk tejföllel. Addig ismételjük, amíg az alapanyagok tartanak, megszórjuk reszelt sajttal
és befedjük a megmaradt szalonnával. Alufóliával lefedjük és kb. egy órán át így sütjük, hogy
megpuhuljon a hús, majd a fóliát levéve tovább süssük, hogy szépen megpiruljon.
16 megjegyzés:
Nagyon guszta !Gombával nem készítettem , mert a férjem gomba allergiás, de én szívesen enném így is :)
Nagyon guszta lett a "tortád" :))
Jó szilveszterezést és boldog új évet!!!
Na, ez elnyerte tetszésemet! Hamarosan elkészítem!
Jutka!
Nagyon Boldog Új Évet Kívánok!
Kedves Jutka, nagyon boldog új évet kívánok Neked és Családodnak!
Nagyon boldog új évet kívánok !
Nagyon guszta a tortád!
Sikerekben gazdag,Boldog Újévet kívánok!
Boldog, békés új esztendőt!
Boldog új évet kívánok :-)
Jutka, nagyon boldog új évet kívánok neked és a családodnak sok szeretettel:-)))))
Békés,Boldog Új Évet kívánok!
Boldog Új Évet!!!
Nagyon jól néz ki, finom lehet! :) Sokféleképpen sütöttem már csirkemellet őzgerincformában, így még nem, kipróbálós! :) BÚÉK!
Mutatós és finom, BÚÉK a családnak!!!!
Nagyon guszta és finom!:))
Ezt én is az elkészítendők sorába teszem, nagyon mutatós. Boldog Új Évet Kívánok!:)
Megjegyzés küldése