2012. december 12., szerda

Pizzás csiga



Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 3 dkg élesztő, 3 evőkanál olíva- vagy más étolaj, 3 dl víz, 1 teáskanál só, 1 teáskanál cukor
a töltelékhez: pizzakrém, 10 dkg sonka, 20 dkg reszelt sajt, bazsalikom, só, bors
Elkészítése:
Az élesztőt kevés langyos vízbe elmorzsoljuk, hozzákavarjuk a cukrot, 1 evőkanál lisztet és megkelesztjük. A lisztet átszitáljuk, a megkelt az élesztőt hozzáöntjük, hozzáadjuk az olajat és annyi vizet, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Kb. 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a pizzakrémmel, megszórjuk apróra vágott sonkával és reszelt sajttal, sóval borssal, bazsalikommal fűszerezzük, szorosan felcsavarjuk és 2 cm-es szeletekre vágjuk, előmelegített sütőben megsütjük. Elkészíthetjük maradék bolognai szósszal vagy pörkölttel is.


1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszták, a fonott tálkád is nagyon tetszik!