2012. november 29., csütörtök

Sajtos fasírtgolyók


Vendégváróként, hidegtálakra gyakran készítek fasírtgolyót. Jó benne, hogy melegen és hidegen egyaránt finom. Körettel vagy anélkül, főételnek vagy főzelék feltétnek is kiváló.

Hozzávalók:
50 dkg vegyes darált hús, 10 dkg juhsajt,1 tojás, 1 hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1zsemle vagy 1 szelet kenyér, pirospaprika, só, bors, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa.
a díszítéshez: paprikával töltött olajbogyó, sajt, fogvájó, petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zsömlét kevés tejbe vagy vízbe áztatjuk, kicsavarjuk. A darált húst az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a kenyérrel jól összegyúrjuk, hozzáadjuk a tojást, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. A juhsajtot koskára vágjuk. A masszából fasírtgolyókat formálunk és a közepükbe 1-1 sajtkockát nyomunk. Zsemlemorzsába forgatjuk és forró zsírban vagy olajban megsütjük. Végül 1-1 petrezselyemmel, sajttal és olajbogyóval együtt fogvájóra tűzzük. 

1 megjegyzés:

szabadfal írta...

oooh,nekemis kell :D