Az utóbbi időben sokszor eszembe jutott gyermekkorunk egyik kedvenc süteménye a Békaszáj, ami csak attól időigényes, hogy egy éjszakát pihentetni kell. Megéri elkészíteni, mert nagyon finom vendégváró sütemény.
Hozzávalók:
76
dkg liszt, 35 dkg zsír, 4 evőkanál cukor, 6-8 evőkanál ásványvíz
vagy 12 evőkanál víz, 3 evőkanál ecet, 1 kávéskanál
szalalkáli;
a töltelékhez:
bármilyen kemény lekvár, porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy éjszakát pihentetjük.
Másnap kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kivágjuk, a lekvárból
halmokat rakunk a korongokra, kettőbe hajtjuk és megsütjük.
Forrón porcukorba forgatjuk.
7 megjegyzés:
De jó:) Ezt én is beküldtem a kelt tésztás könyhöz, nagymamám receptje, de azt nem kell egy éjszakát keleszteni.
Kati ezt sem kell, ugyanis nem élesztős:D
Sütemény a javából!nyammm..ezek a jó régi sütik..:)
Hűtőben vagy szobahőmérsékleten pihentetjük? É va
Éva: én a kamrában pihentettem, ahol nincs meleg, de lehet hűtőben is :)
Az én drága dédikém sütije. Szinte érzem még ízét, illatát. Bocsi, hogy most egy picit nosztalgiázok...
Megcsináltam hétvégén. Egyszerűen fantasztikus ez a süti. Annyit változtattam rajta, hogy a lekvárra egy kis darált diót is szórtam. hatalmas adag, jó sokáig eszegetjük majd. A recept pedig nálam bekerült a klasszikusok közé. Köszönöm! :D
Megjegyzés küldése