Hozzávalók:
50
dkg liszt, 20 dkg zsír, 10 dkg mák, 15 dkg porcukor, 1 evőkanál
langyos méz, 1 tojás, 1 tojássárga, 1 citrom leve és héja, 2
dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 2 dl tej.
Elkészítése:
Az
élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, A liszttel elkeverjük
a darált mákot, a cukrot, a zsírt belemorzsoljuk, hozzáadjuk a
citrom levét és héját, a tojást, majd az élesztőt.
Összegyúrjuk, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és közepes
pogácsaszaggatóval ujjnyi vastag pogácsákat szaggatunk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, kissé bevagdossuk és
megkenjük a tojássárgával. Előmelegített sütőben 20-25 percig
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése