Hozzávalók:
1 kg vegyes darált hús, 2 hagyma, 1 zeller, 3
sárgarépa, 2 petrezselyem, 1 paprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál rizs,1
tojás + 1 tojássárga, 2 dl tejföl, citromlé, só, bors, kapor, petrezselyemzöld,
olaj.
Elkészítése:
Kevés olajon az apróra vágott zöldséget
megpároljuk, feltöltjük vízzel és főni tesszük. A darált húst egy kisebb apróra
vágott hagymával, fokhagymával, a
tojással összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, apró gombócokat formázunk és a
levesbe főzzük. Beletesszük a rizst, megsózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
Amikor a rizs megpuhult citromlével savanyítjuk, a tojássárgát elkavarjuk a
tejföllel és besűrítjük a levest. Rászórjuk az apróra vágott zöldfűszereket,
tálaláskor tejfölt és csípős paprikát adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése