Hozzávalók:
1
kg liszt, 13 dkg vaj vagy margarin, 2 evőkanál zsír, 3 tojássárga,
1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, 4 dkg élesztő, tej ( kb. 2
dl), 2 dl tejföl.
Vaj
a kenéshez, reszelt sajt vagy darált dió, tojásfehérje
Elkészítése:
Az
élesztőt kevés langyos tejjel, a cukorral és kevés liszttel
felfuttatjuk. A lisztet a felfutott élesztővel és a maradék
hozzávalókból jól meggyúrjuk. Kétszeresére kelesztjük. 9
cipóra osztjuk, a cipókat jól átgyúrjuk, kör alakúra nyújtjuk
és megkenjük olvasztott vajjal. Derelyevágóval 8 részre osztjuk,
feltekerjük kis kifliknek. A tojásfehérjét kissé felverjük,
megkenjük a kifliket és reszelt sajtba vagy cukros dióba mártjuk.
Előmelegített sütőbe szép aranysárgára sütjük ( kb. 20-25
perc).
1 megjegyzés:
Finom, mosolygós kiflik! Ahogy jön a tél, egyre többen sütünk finom házi kifliket...
Megjegyzés küldése