Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 15 dkg vaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma,
őrölt szerecsendió, 1 babérlevél, só, bors, 1,5 dl erőleves, 1 teáskanál
pirospaprika, 1 teáskanál cukor.
Elkészítése:
Egy serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük az
apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, üvegesre pároljuk, majd rádobjuk
a megtisztított, kockára vágott májat. Pár percig pirítjuk, majd ráöntjük az
erőlevest, hozzáadjuk a pirospaprikát és a babérlevelet. Lefödve kb. 10 percig
pároljuk. Tűzről levéve kidobjuk a babérlevelet és a májat pürésítjük, vagy
kétszer ledaráljuk. 10 dkg vajat hozzákavarunk, sózzuk, borsozzuk, a cukorral
és szerecsendióval ízesítjük. Befőttesüvegbe rakjuk, kissé kidunsztoljuk, majd
forró zsírt öntünk rá, az üveget lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Hideg helyen
tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése