Hozzávalók:
15 dkg csirkemáj, 1 kis fej hagyma, 1 tojás, 1 szelet kenyér
vagy zsemle, petrezselyemzöld, gríz, só, bors, olaj, tej, hús- vagy
zöldségleves.
Elkészítése:
A zsömlét vagy kenyeret egy kevés tejbe áztatjuk. A hagymát
apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A májat egy éles késsel elkaparjuk vagy ledaráljuk, hozzáadjuk a
kicsavart zsömlét, a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a hagymát.
Sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk, ha nem ált jól össze a máj, kevés
grízet dolgozzunk bele. Vizes kézzel gombócokat formázunk és a fövő levesbe
szaggatjuk, pár percig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére. Pulyka vagy
sertésmájból is elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése