A csirkemájat nem kell túlbonyolítani, de éppolyan változatosan el lehet készíteni, mint bármilyen másfajta húst. Előnye, hogy nagyon hamar elkészül és gyorsan varázsolható belőle sokféle finomság.
Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 1 hagyma, 0,5 dl fehérbor, 2 dl tejföl,
petrezselyemzöld, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk, megmossuk, majd leitatjuk a vizet
róla és darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, beletesszük a felszeletelt
hagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a májat. Kissé összepirítjuk,
megszórjuk darált borssal, időközönként meglocsoljuk borral és készre főzzük.
Amikor a máj elkészült, megsózzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a
tejfölt. Krumplipürével vagy főtt rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése