Hozzávalók:
A piskótához: 4 tojás, 8 evőkanál cukor, 8 evőkanál liszt, 4
evőkanál víz, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, csipetnyi só.
A krémhez: 40 dkg eper, 3 dl joghurt, 3 dl tejszín, 1
teáskanál zselatin, 12 dkg porcukor.
A díszítéshez: tejszínhab, eper.
A díszítéshez: tejszínhab, eper.
Elkészítése:
A piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk,
belekavarjuk vizet, végül belevegyítjük a lisztet és a citromlével
felhaboztatott sütőport. A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, és szép
lassan belekavarjuk a tésztába. Sütőpapírral bélelt formában (28 cm-es) 180 fokon 30 perc
alatt megsütjük.
A 1 dl joghurtot kissé felmelegítünk, majd a zselatint
belekavarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan belekavarjuk a porcukrot, a zselatinos meg a sima joghurtot. Az epret megpucoljuk, megmossuk, néhány
darabot félreteszünk a díszítéshez. A piskótát kettévágjuk, megtöltjük a
joghurtkrém kétharmadával, eperszeleteket rakunk rá, befedjük a piskótával,
majd a maradék krémet rásimítjuk. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük, amikor a
krém megdermedt a felvert tejszínhabbal és eperrel díszítjük.vagy
Mascarpónés joghurtkrém
krémhez: 40 dkg eper, 3 dl joghurt, 4 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál zselatin
Elkészítése:
A zselatint 1 dl joghurttal elkavarjuk, felmelegítjük (nem szabad főzni), összekeverjük a maradék joghurttal, a kétféle cukorral és a krémsajttal. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a torta díszítéséhez. Az epret megpucoljuk, megmossuk, néhány darabot félreteszünk a díszítéshez. A joghurtos krémbe kavarjuk a felvert tejszínt és megtöltjük a félbevágott lapot, eperszeleteket rakunk rá, tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
krémhez: 40 dkg eper, 3 dl joghurt, 4 dl tejszín, 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál zselatin
Elkészítése:
A zselatint 1 dl joghurttal elkavarjuk, felmelegítjük (nem szabad főzni), összekeverjük a maradék joghurttal, a kétféle cukorral és a krémsajttal. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a torta díszítéséhez. Az epret megpucoljuk, megmossuk, néhány darabot félreteszünk a díszítéshez. A joghurtos krémbe kavarjuk a felvert tejszínt és megtöltjük a félbevágott lapot, eperszeleteket rakunk rá, tejszínhabbal és eperrel díszítjük.
3 megjegyzés:
Nagyon szép és igen finom lehet! Egy kérdésem volna hogy a forma milyen nagy?
Hű, de gyönyörűséges! És biztos nagyon finom is volt!
Minden ételed gusztusos, a fotóid gyönyörűek!
A báránypörköltet kinéztem magamnak hétvégére, ahogy megláttam nálad, eszembe jutott, hogy húsvétkor fagyasztottam le két kilóra való bárányhúst.
Az eperrel csodákat lehet művelni, már én is várom a szezonját. Nagyon guszta a tortád!
Megjegyzés küldése