Hozzávalók 4 személyre:
1 kg murok(sárgarépa), 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál
zsír, 2 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, házi ételízesítő, só, bors;
továbbá: személyenként 1-2 tojás, só, bors, ecet.
Elkészítése:
A murkot meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, vagy
vékony csíkokra vágjuk. A zsírt felolvasztjuk, beletesszük a zúzott fokhagymát,
kissé megdinszteljük, hozzáadjuk a murkot, sóval, borssal, ételízesítővel
fűszerezzük, majd fedő alatt puhára pároljuk. Néha a vizet pótoljuk, hogy ne
süljön le. Amikor a murok megpuhult, zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel,
felengedjük a tejjel. Belekavarjuk a tejfölt, és néhány perc alatt
összeforraljuk. Ecetes-sós vizet forralunk, a tojásokat egyenként óvatosan beleengedjük, és addig főzzük, amíg a
fehérje megkeményedik. Szűrőkanállal kiszedjük, kissé megsózzuk, borsozzuk, és
a főzelékkel tálaljuk.
Megjegyzés: A főzelékhez köretként adhatunk bundás
kenyeret, tükörtojást, fasírtot, kolbászt, vagy bármilyen krokettet is.KT. 2016 április.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése