Hozzávalók
4 személyre:
60 dkg
csirkemell, 4 dl főzőtejszín, 15-20 dkg reszelt sajt, só, bors, kevés liszt, késhegynyi
pirospaprika, friss bazsalikom, zsír vagy olaj a sütéshez;
a körethez: 15 dkg rizs, 10 dkg
vegyes zöldségkeverék, 1 kisebb hagyma, 3
dkg vaj, 1-2 evőkanál olaj, só, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A
csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal befűszerezzük, paprikás
lisztbe forgatjuk, és forró zsiradékon mindkét oldalát hirtelen átsütjük. Az
elősütött hússzeleteket egy tűzálló tálba rétegezzük. Rétegenként megszórjuk reszelt sajttal, apróra vágott bazsalikommal, meglocsoljuk a főzőtejszínnel, és
előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. A körethez az olajat meg
a vajat felhevítjük, az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük rajta, hozzáadjuk a rizst, kissé összesütjük, beletesszük a vegyes zöldségkeveréket meg az apróra vágott petrezselyemzöldet. Felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi és lassú tűzön puhára főzzük. Összekeverjük, ha szükséges még megsózzuk.
Évszakok ízei
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése