Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg magvaváló szilva, 1 citrom, 10-12 dkg cukor, 1
dl félédes fehérbor, fahéj, pici só, 2 dl tejszín, 2 evőkanál vaníliaízű pudingpor.
Elkészítése:
A cukrot kissé megkaramellizáljuk, felöntjük a borral
és kevés citromlével. Hozzáadjuk a kimagozott szilvát, pici sót, fahéjat és
citromhéjat. Feltöltjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, puhára főzzük. Ekkor
kivesszük a fahéjat, a szilvát botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a
pudingporral csomómentesre kavarjuk és besűrítjük vele a levest. Kihűlni hagyjuk, tálaláskor friss mentalevéllel díszítjük.
Őszi könyv/2018
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése