2018. november 23., péntek

Diós batyuk



Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 3 tojássárgája, 1 púpozott evőkanál tejföl, 1 tasak vaníliás cukor, csipet só;
A töltelékhez: 3 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 20 dkg őrölt dió, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola(elhagyható), csipet só;
Továbbá: vaníliás porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 36 részre daraboljuk, és golyókat formázunk belőle. Frissen tartó fóliával letakarva egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük csipet sóval, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a dióbelet, majd a mazsolát, és jól elkavarjuk.
Ekkor kivesszük a tésztagolyókat a hűtőből, mindeniket vékonyra nyújtjuk, egy-egy teáskanál tölteléket halmozunk mindenik kinyújtott tésztakorongra, majd összecsípjük batyu formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, előmelegített 190 fokos sütőben kb. 12-13 perc alatt megsütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Hideg helyen néhány hétig is eláll.
EK 2018 november.

Nincsenek megjegyzések:

Citromos keksz

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg zsírszegény vaj, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál szódapor, 1 fél citr...