Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 3 tojássárgája,
1 púpozott evőkanál tejföl, 1 tasak vaníliás cukor, csipet só;
A töltelékhez: 3 tojásfehérje, 10 dkg
cukor, 20 dkg őrölt dió, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 5 dkg
mazsola(elhagyható), csipet só;
Továbbá: vaníliás porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 36
részre daraboljuk, és golyókat formázunk belőle. Frissen tartó fóliával
letakarva egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük csipet sóval, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat, a
dióbelet, majd a mazsolát, és jól elkavarjuk.
Ekkor kivesszük a tésztagolyókat a
hűtőből, mindeniket vékonyra nyújtjuk, egy-egy teáskanál tölteléket halmozunk
mindenik kinyújtott tésztakorongra, majd összecsípjük batyu formára.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, előmelegített 190 fokos sütőben kb.
12-13 perc alatt megsütjük, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk. Hideg helyen
néhány hétig is eláll.
EK 2018 november.
2 megjegyzés:
De helyes batyuk lettek, szívesen megkóstolnám :-)
Nagyon tetszik és igen finom lehet! Régen jártam erre és egészen megváltozott a blogod háttere szép!
Megjegyzés küldése