2021. március 7., vasárnap

Kukoricapehelyben rántott tarja zöldséges rizzsel

 


Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet sertéstarja, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, kukoricapehely, olaj, reszelt sajt;

a körethez: 25 dkg rizs, 20 dkg zöldségkeverék, 5 dkg vaj, 1 evőkanál házi ételízesítő.

Elkészítése:

A tarja szeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Lisztbe, felvert tojásba és a kukoricapehellyel, kevés reszelt sajttal elvegyített zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban megsütjük.

A körethez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az átmosott, jól lecsöpögtetett rizst, és fehéredésig pároljuk. Megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, belekavarjuk a vegyes zöldséget, és puhára főzzük. Mikor megfőtt, lefedve kb. 15 percig pihenni hagyjuk, majd a rántott tarjaszeletekkel tálaljuk.

EK 2020.november

Nincsenek megjegyzések: