Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet sertéstarja, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, kukoricapehely,
olaj, reszelt sajt;
a körethez: 25 dkg rizs, 20 dkg zöldségkeverék, 5 dkg
vaj, 1 evőkanál házi ételízesítő.
Elkészítése:
A tarja szeleteket vékonyra klopfoljuk, sózzuk,
borsozzuk. Lisztbe, felvert tojásba és a kukoricapehellyel, kevés reszelt
sajttal elvegyített zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban megsütjük.
A körethez a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az
átmosott, jól lecsöpögtetett rizst, és fehéredésig pároljuk. Megszórjuk az
ételízesítővel, felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel, belekavarjuk a vegyes
zöldséget, és puhára főzzük. Mikor megfőtt, lefedve kb. 15 percig pihenni
hagyjuk, majd a rántott tarjaszeletekkel tálaljuk.
EK 2020.november
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése