Hozzávalók a tésztához:
6 tojás, 30 dkg cukor,
1 tasak sütőpor, 1 dl olaj, 1 dl langyos víz, 30 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, csipet só;
a krémhez: 4 dl tej, 4
evőkanál liszt, 10 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 evőkanál
rum;
a mázhoz: 10 dkg
étcsokoládé, 1 dl tejszín.
Elkészítése:
1. A tojások fehérjét
csipet sóval kemény habbá verjük.
2. A sárgáját a
cukorral habosra kavarjuk. felváltva fokozatosan hozzáadagoljuk az olajat meg
a vizet, mixerrel tovább kavarjuk.
3. Beleforgatjuk a
sütőporral elvegyített lisztet.
4. Végül pedig óvatosan
beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
5. A masszát két részre
osztjuk, egyik felébe belekavarjuk a kakaót.
6. Kizsírozott
kalácssütő tepsibe öntjük mindkét masszát, előmelegített 170 fokos sütőben kb.
40 perc alatt megsütjük, kihűlni hagyjuk.
7. A krémhez a lisztet
a tejjel csomómentesre kavarjuk, sűrűre főzzük, kihűlni hagyjuk.
8. A főtt krémet a
vajjal és a kétféle cukorral habosra kavarjuk, rummal ízesítjük.
9. A kihűlt piskótákat
ujjnyi szeletekre vágjuk, és felváltva összeragasztjuk a krémmel.
10. A tejszínt az
étcsokoládéval vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a rudak tetejére simítjuk. Jól megdermedni hagyjuk, majd forró vízbe mártott késsel, ferdén szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése