Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sertéskaraj, só, bors, 5 dkg vaj vagy zsiradék;
a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1
dl tejföl vagy tejszín, 1 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal
fűszerezzük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, néhány órára hűtőszekrénybe
tesszük. A gombaszószhoz a gombát megpucoljuk, jól megmossuk, majd kevés sós
vízben puhára főzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, a vajon üvegesre
pároljuk, hozzáadjuk a gombát, kevés vizet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával,
és kissé összefőzzük. A tejfölt vagy tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk,
és besűrítjük vele a gombát, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Kevés zsiradékon megsütjük a karajszeleteket, a gombaszósszal és reszelt
rántott krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.
EK 2021.január
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése