2021. február 10., szerda

Sertéskaraj gombaszósszal



Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg sertéskaraj, só, bors, 5 dkg vaj vagy zsiradék;

a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1 evőkanál liszt, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése:

A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, megszórjuk apróra vágott fokhagymával, néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. A gombaszószhoz a gombát megpucoljuk, jól megmossuk, majd kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, a vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, kevés vizet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, és kissé összefőzzük. A tejfölt vagy tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besűrítjük vele a gombát, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Kevés zsiradékon megsütjük a karajszeleteket, a gombaszósszal és reszelt rántott krumplival vagy krumplipürével tálaljuk.

EK 2021.január

Nincsenek megjegyzések: