Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertéslapocka vagy -comb, 1 kg savanyú káposzta,
1-2 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors, 2 dl paradicsomlé vagy
2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál paprikakrém vagy házi ételízesítő;
a tálaláshoz: 2 dl tejföl.
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a zsíron
megdinszteljük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a kockára vágott húst,
paprikakrémmel vagy házi ételízesítővel, az áttört fokhagymával,sóval és
borssal fűszerezzük, lassú tűzön, lefedve együtt pároljuk tovább. Ha szükséges,
kevés vizet öntünk mindig alá, de csak épp annyit, hogy a hús oda ne süljön,
felöntjük a paradicsomlével. Közben a káposztát átmossuk, ha nagyon savanyú, és
kevés zsíron megfuttatjuk, kevés vizet öntünk alá, megpároljuk. Mikor a hús
megpuhult, a káposzta pedig roppanósra párolódott, a kettőt egy edénybe
összevegyítjük, és jól összefőzzük. Melegen, tejföllel tálaljuk.
EK 2021.január
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése