2021. február 10., szerda

Székelygulyás

 


Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg sertéslapocka vagy -comb, 1 kg savanyú káposzta, 1-2 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, só, bors, 2 dl paradicsomlé vagy 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál paprikakrém vagy házi ételízesítő;

a tálaláshoz: 2 dl tejföl.

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd a zsíron megdinszteljük. Mikor félig megvan, hozzáadjuk a kockára vágott húst, paprikakrémmel vagy házi ételízesítővel, az áttört fokhagymával,sóval és borssal fűszerezzük, lassú tűzön, lefedve együtt pároljuk tovább. Ha szükséges, kevés vizet öntünk mindig alá, de csak épp annyit, hogy a hús oda ne süljön, felöntjük a paradicsomlével. Közben a káposztát átmossuk, ha nagyon savanyú, és kevés zsíron megfuttatjuk, kevés vizet öntünk alá, megpároljuk. Mikor a hús megpuhult, a káposzta pedig roppanósra párolódott, a kettőt egy edénybe összevegyítjük, és jól összefőzzük. Melegen, tejföllel tálaljuk.

EK 2021.január

Nincsenek megjegyzések: