2021. február 10., szerda

Babfőzelék sült kolbásszal

 


Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg fehér bab, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír vagy olaj, 2 babérlevél, só, bors;

továbbá: 60 dkg kolbász, zsír a sütéshez.

Elkészítése:

A babot éjszakára beáztatjuk, másnap a vizet leöntjük, annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, főni tesszük, a babérlevéllel együtt, puhára főzzük. Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát meg a paradicsompürét, addig főzzük, amíg mártás sűrűségű lesz. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babot is, és kissé összeforraljuk. A kolbászt kevés víz hozzáadásával és zsírral előbb pároljuk, majd zsírjára sütjük. A kész főzeléket sült kolbásszal vagy ízlés szerinti feltéttel, hagymával vagy savanyúsággal kínáljuk.

EK 2021.január

Nincsenek megjegyzések: