Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg fehér bab, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 hagyma,
2-3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír vagy olaj, 2 babérlevél, só, bors;
továbbá: 60 dkg kolbász, zsír a sütéshez.
Elkészítése:
A babot éjszakára beáztatjuk, másnap a vizet leöntjük,
annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, főni tesszük, a babérlevéllel együtt, puhára
főzzük. Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a
fokhagymát meg a paradicsompürét, addig főzzük, amíg mártás sűrűségű lesz.
Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babot is, és kissé összeforraljuk. A kolbászt
kevés víz hozzáadásával és zsírral előbb pároljuk, majd zsírjára sütjük. A kész
főzeléket sült kolbásszal vagy ízlés szerinti feltéttel, hagymával vagy
savanyúsággal kínáljuk.
EK 2021.január
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése