Hozzávalók:
1,5 kg fűszeres kolbászhús, 2 sertésbélszín, só, bors,
fűszerpaprika, kb. 50x60 cm-es sertésháló (fátyolháj).
Elkészítése:
A sertésbélszínt megsózzuk és bedörzsöljük borssal meg
fűszerpaprikával. A sertéshálót
kiterítjük, téglalap alakban rátesszük a kolbászmasszát, közepére helyezzük a
bélszínt, és kézzel körbeigazítjuk a kolbászmasszát úgy, hogy a bélszínt
teljesen befedje. A háló végeit behajtjuk, majd körbetekerjük a töltött
kolbászhúst. Sonkakötéssel rögzítjük, szikkadni hagyjuk. Tűzálló tálba tesszük,
1-2 evőkanál zsírt teszünk mellé, és vizet öntve alá lefödve megpároljuk, majd
szép pirosra sütjük (tűzhelyen, illetve lerben is lehet). Langyosra hűtjük,
ekkor ízlés szerinti körettel kínáljuk, vagy kihűtve, hidegen is
fogyaszthatjuk.
EK 2021.január
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése