2021. február 10., szerda

Csavart hús

 


Hozzávalók:

1,5 kg fűszeres kolbászhús, 2 sertésbélszín, só, bors, fűszerpaprika, kb. 50x60 cm-es sertésháló (fátyolháj).

Elkészítése:

A sertésbélszínt megsózzuk és bedörzsöljük borssal meg fűszerpaprikával.  A sertéshálót kiterítjük, téglalap alakban rátesszük a kolbászmasszát, közepére helyezzük a bélszínt, és kézzel körbeigazítjuk a kolbászmasszát úgy, hogy a bélszínt teljesen befedje. A háló végeit behajtjuk, majd körbetekerjük a töltött kolbászhúst. Sonkakötéssel rögzítjük, szikkadni hagyjuk. Tűzálló tálba tesszük, 1-2 evőkanál zsírt teszünk mellé, és vizet öntve alá lefödve megpároljuk, majd szép pirosra sütjük (tűzhelyen, illetve lerben is lehet). Langyosra hűtjük, ekkor ízlés szerinti körettel kínáljuk, vagy kihűtve, hidegen is fogyaszthatjuk.

EK 2021.január

Nincsenek megjegyzések: