Hozzávalók:
a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, csipet só, 2
deci tej, 1 tasak vaníliás cukor, ½ teáskanál reszelt citromhéj, 2 dl ásványvíz
(vagy amennyit felvesz), 2 evőkanál olaj;
a töltelékhez: 3-4 alma, 1 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás
cukor, 1 evőkanál citromlé, fahéj;
a sütéshez: 2 tojás, csipet só, liszt, zsemlemorzsa,
olaj;
továbbá: porcukor, őrölt fahéj.
Elkészítése:
A palacsintához a tojásokat habverő
segítségével elkavarjuk az olajjal, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet, a
tejet, a sót, a vaníliás cukrot meg a citromhéjat, míg sima masszát nem keverünk
belőle, végül felhígítjuk az ásványvízzel. A palacsintasütőt felforrósítjuk,
kiolajozzuk, merőkanalanként beleadagoljuk a masszát, és a palacsintákat
mindkét oldalukon megsütjük.
A töltelékhez az almát lereszeljük, meglocsoljuk
a citromlével, megszórjuk a kétféle cukorral és fahéjjal, kissé megdinszteljük,
majd kihűlni hagyjuk.
A palacsinták egyik szélére 2-2 evőkanál
almatölteléket rakunk, behajtjuk a két oldalát, és felcsavarjuk. Lisztbe, kevés
sóval felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban
megsütjük. Fahéjas porcukorral megszórva, melegen kínáljuk.
Tipp: Maradék palacsintából is
elkészíthetjük, vagy előre megsüthetjük a palacsintákat.
EK 2020.november
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése