2021. február 10., szerda

Almával töltött, rántott palacsinta

 


Hozzávalók:

a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, csipet só, 2 deci tej, 1 tasak vaníliás cukor, ½ teáskanál reszelt citromhéj, 2 dl ásványvíz (vagy amennyit felvesz), 2 evőkanál olaj;

a töltelékhez: 3-4 alma, 1 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 evőkanál citromlé, fahéj;

a sütéshez: 2 tojás, csipet só, liszt, zsemlemorzsa, olaj;

továbbá: porcukor, őrölt fahéj.

Elkészítése:

A palacsintához a tojásokat habverő segítségével elkavarjuk az olajjal, majd fokozatosan beledolgozzuk a lisztet, a tejet, a sót, a vaníliás cukrot meg a citromhéjat, míg sima masszát nem keverünk belőle, végül felhígítjuk az ásványvízzel. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kiolajozzuk, merőkanalanként beleadagoljuk a masszát, és a palacsintákat mindkét oldalukon megsütjük.

A töltelékhez az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, megszórjuk a kétféle cukorral és fahéjjal, kissé megdinszteljük, majd kihűlni hagyjuk.

A palacsinták egyik szélére 2-2 evőkanál almatölteléket rakunk, behajtjuk a két oldalát, és felcsavarjuk. Lisztbe, kevés sóval felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban megsütjük. Fahéjas porcukorral megszórva, melegen kínáljuk.

Tipp: Maradék palacsintából is elkészíthetjük, vagy előre megsüthetjük a palacsintákat.

EK 2020.november

Nincsenek megjegyzések: