2021. február 16., kedd

Rántott gomba és brokkoli

 


Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg gomba, 1 kisebb brokkoli, 3 tojás, liszt, zsemlemorzsa, só, bors, olaj.

Elkészítése:

A brokkolit rózsáira szedjük, a gombát megpucoljuk és enyhén sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. A lecsepegtetett brokkolit és gombát lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró bő olajban aranyszínűre sütjük.

A saláta krumplihoz:

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 1 lilahagyma, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál ecet (vagy savanyú uborka leve), só, bors.

Elkészítése: A krumplit megmossuk és héjastól, enyhén sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a salátalevet. A hagymát karikára vágjuk, hozzáadjuk az olajat, 2-3 evőkanál vizet, a cukrot, az ecetet, sózzuk, borsózzuk, és jól összekavarjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük, meghámozzuk, karikára vágjuk és még melegen a salátalébe keverjük. 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

EK 2021. február

Nincsenek megjegyzések: