Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg gomba, 1 kisebb brokkoli, 3 tojás,
liszt, zsemlemorzsa, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, a gombát
megpucoljuk és enyhén sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük, leszűrjük. A
tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. A lecsepegtetett brokkolit és gombát lisztbe,
tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró bő olajban aranyszínűre sütjük.
A saláta krumplihoz:
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg krumpli, 1 lilahagyma,
3 evőkanál olaj, 1 teáskanál cukor, 2 evőkanál ecet (vagy savanyú uborka leve),
só, bors.
Elkészítése: A krumplit megmossuk és héjastól, enyhén
sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a salátalevet. A hagymát karikára
vágjuk, hozzáadjuk az olajat, 2-3 evőkanál vizet, a cukrot, az ecetet, sózzuk,
borsózzuk, és jól összekavarjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük, meghámozzuk,
karikára vágjuk és még melegen a salátalébe keverjük. 2-3 órára hűtőszekrénybe
tesszük.
EK 2021. február
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése