2022. augusztus 26., péntek

Velővel töltött, rántott palacsinta

 


Hozzávalók a töltelékhez: 40 dkg sertésvelő, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, só, bors, szerecsendió, petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 2 tojás sárgája;

a panírhoz: 3 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj.

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott hagymát, üvegesre pároljuk. A sertésvelőt kisebb darabokra vágjuk, a hagymához adjuk, és jól összesütjük. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Apróra vágott fokhagymát és a petrezselyemzöldet keverünk hozzá, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a tojások sárgáját. Hagyjuk kissé kihűlni. A velős tölteléket az előre megsütött palacsintákba göngyöljük, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések: