2022. augusztus 26., péntek

Krémsajtos-áfonyás palacsinta

 


Hozzávalók :

a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl tej, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl szódavíz (vagy amennyit felvesz), 2 evőkanál olaj, csipet só, citromhéj;

a krémhez: 25 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor;

továbbá: áfonyalekvár, porcukor.

Elkészítése:

Elkészítése: a tojásokat összekeverjük a vaníliás cukorral és a citromhéjjal, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk a sót, az olajat , majd a tejjel és a szódavízzel csomómentesre keverjük. Teflonbevonatú serpenyőben megsütjük a palacsintákat.

A krémhez a krémsajtot a kétféle cukorral és a tojássárgájával habosra kavarjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, majd a krémbe kavarjuk.

A palacsintákat megtöltjük a krémmel, négybe hajtjuk és áfonyalekvárral, porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: