Hozzávalók :
a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, 2
dl tej, 1 tasak vaníliás cukor, 2 dl szódavíz (vagy amennyit felvesz), 2
evőkanál olaj, csipet só, citromhéj;
a krémhez: 25 dkg krémsajt, 1 dl tejszín,
2 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor;
továbbá:
áfonyalekvár, porcukor.
Elkészítése:
Elkészítése: a tojásokat összekeverjük a vaníliás
cukorral és a citromhéjjal, ráöntjük a lisztre, hozzáadjuk a sót, az olajat , majd
a tejjel és a szódavízzel csomómentesre keverjük. Teflonbevonatú serpenyőben megsütjük
a palacsintákat.
A krémhez a krémsajtot a kétféle cukorral
és a tojássárgájával habosra kavarjuk, a tejszínt kemény habbá verjük, majd a
krémbe kavarjuk.
A palacsintákat megtöltjük a krémmel,
négybe hajtjuk és áfonyalekvárral, porcukorral megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése