2022. szeptember 8., csütörtök

Gombás makarónis csirke

 


Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 1 kaliforniai piros paprika, 1 hagyma, 25 dkg makaróni, 4 dl tejszín, só, bors, friss petrezselyemzöld, zsiradék.

Elkészítése:

A csirkemellet és a paprikát csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, zsiradékon átsütjük, majd kiszedjük az edényből. A hagymát apróra, a gombát szeletekre vágjuk, a maradék zsiradékon átsütjük, majd hozzáadjuk az elősütött húsragut is. Felöntjük a tejszínnel és puhára főzzük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd a kész raguval összekavarjuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Tipp: Ha nagyon felissza a tejszínt a tészta, kevés tejjel pótoljuk és összefőzzük. Tálaláskor kockára vágott fetasajttal vagy reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: