Hozzávalók:
a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, csipet só, 2
deci tej, 1 tasak vaníliás cukor, ½ teáskanál citrom héja, 2 deci szódavíz
(vagy amennyit felvesz), 2 evőkanál olaj;
a töltelékhez: 40 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 tasak
vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj;
a sütéshez: 2 tojás, csipet só, liszt, zsemlemorzsa,
olaj;
továbbá: porcukor, őrölt fahéj.
Elkészítése:
A palacsintához a tojásokat habverő
segítségével az olajjal elkavarjuk, majd fokozatosan belekavarjuk a lisztet, a
tejet, a sót, a vaníliás cukrot meg a citromhéjat, sima masszát keverünk
belőle, végül az ásványvízzel hígítjuk. A palacsintasütőt felforrósítjuk,
kiolajozzuk, merőkanalanként beleadagoljuk a masszát, mindkét oldalukon
megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a szilvákat megmossuk,
kimagozzuk, négybe vágjuk, megszórjuk a kétféle cukorral és fahéjjal, 1-2
evőkanál vizet hozzáadva kb. 15 percet főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A palacsinták egyik szélére 2 evőkanál szilva
tölteléket rakunk, majd behajtjuk a két oldalát és felcsavarjuk. Lisztbe, kevés
sóval felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban
megsütjük. Fahéjas porcukorral megszórva melegen kínáljuk.
Tipp: Maradék palacsintából is
elkészíthetjük, vagy előre megsüthetjük a palacsintákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése