2022. november 25., péntek

Vaníliakrémes máktorta

 



Hozzávalók:

a piskótához: 25 dkg darált mák, 5 tojás, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál liszt, 20 dkg cukor, 1 tasak sütőpor;

a krémhez: 25 dkg mascarpone, 5 dl tej, 2 tasak vaníliás pudingpor, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor;

a díszítéshez: tejszínhab, csokoládéreszelék.



Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a citromhéjat, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütőport majd óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét és a mákot. Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformában, 180 fokon megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd elvágjuk. A pudingport a tejben megfőzzük, belekavarjuk a vajat és hagyjuk kihűlni. A krémsajtot a kétféle cukorral kikavarjuk, majd összevegyítjük a kihűlt pudingkrémmel. A tejszínt kemény habbá verjük, keveset félreteszünk a torta díszítéséhez. A vaníliás krémbe kavarjuk a felvert tejszínt, és megtöltjük a félbevágott lapot. A maradék tejszínhabbal és csokoládéreszelékkel díszítjük. Pár órára hideg helyre tesszük, ekkor szeleteljük.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon szép mutatós és finom kis tortát készítettél!