Hozzávalók személyre :
25 dkg sertés- vagy szárnyashús, 5 sárgarépa, 3 petrezselyemgyökér, 3-4 krumpli, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg kukorica (lehet konzerv kukorica és borsó is), 2-3 savanyú uborka, 4 tojás, 10 dkg májkrém, 1 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, só, bors;
a majonézhez: 2 tojássárgája, 1 kávéskanál mustár, 4 dl olaj, só;
továbbá: petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A húsokból meg a zöldségekből a zöldborsó és a kukorica kivételével húsleves alaplevet főzünk, majd leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A zöldborsót és a kukoricát enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. A tojásokat félbe vágjuk, a sárgáját óvatosan eltávolítjuk, a majonézhez egy főtt tojássárgát villával összetörünk, hozzáadjuk a nyers tojássárgáját, a mustárt meg a sót és állandó kavarás mellett vékony sugárban hozzátöltjük az olajat. A maradék főtt tojássárgáját a májkrémmel elkavarjuk, mustárral, sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, majd a félbe vágott tojásokba kanalazzuk a krémet. A kihűlt zöldségeket, az uborkát meg a húst apró kockára vágjuk. Egy tálba rakjuk a zöldségeket, húst, hozzáadjuk a zöldborsót, a majonéz egyharmadát, a mustárt, sózzuk és borsozzuk, majd összekavarjuk. A maradék majonézt a tejföllel elkavarjuk, sózzuk apróra vágott petrezselyemzöldet kavarunk bele. Tányérra kanalazzuk, a salátát ráhelyezzük a töltött tojásokat, majd a tejföles majonézzel leöntjük. Tetszés szerint díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése