2023. szeptember 11., hétfő

Lecsós csirkemáj puliszkával

 



Hozzávalók (4 személyre):

Adagok száma: 4 adag

Felkészülési idő: 15 min

Főzési idő: 30 min

50 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, 2 paprika, 3-4 hámozott paradicsom, 4-5 hagyma, 2 cikk fokhagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika, házi ételízesítő, só, bors, petrezselyemzöld.

Elkészítése:

A májat megtisztítjuk, majd kockára vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot pedig kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát, üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és lassú tűzön főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a májat, megszórjuk pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemzölddel, készre főzzük. Puliszkával és ízlés szerint salátával, savanyúsággal tálaljuk.



1 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta és finom lehet így együtt ! Csirkemájat és a puliszkát is szeretem!