2010. december 17., péntek

Mascarpones feketeerdő-torta

Ez a recept ugyanúgy készül mint a feketeerdő torta, gondoltam kicsit megbolondítom a krémet mascarponéval, nagyon finom lett a krém. Egy aranyos kisfiúnak készült 2. szülinapjára, remélem örült neki.

2*5 tojásból kakaós piskótát sütünk és a következő krémmel töltjük meg.

Hozzávalók:
2 db kerek kakaós tortalap, 8 dl tejszín, 1 üveg magozott meggybefőtt, porcukor, 50 dkg mascarpone, csokireszelék vagy kakaó.
Elkészítés:
A meggyet lecsöpögtetjük és megszórjuk egy kis fahéjjal és porcukorral. A tejszínhabot jó keményre felverjük, a mascarponét a porcukorral simára keverjük, majd a tejszínhab 2/3-át óvatosan belekavarjuk a krémbe. A tortalapokat két részre vágjuk, majd az alsó lapra a krém egy részét kis halmokba rakjuk és simítjuk, majd a meggyet rápakoljuk, így lerétegezzük, majd rátesszük a tortalap tetejét.  (A mackó fülének egy félbevágott tortalapot hagyjunk meg és pohárral vágjuk ki, majd azt is összeragasztjuk a krémmel.) Az egész tortát bevonjuk tejszínhabbal, csokireszelékkel és meggyel díszítjük.

6 megjegyzés:

Cakeni írta...

Aranyos lett a maci ,S a krém is nagyon csábitóan hangzik:)

családi tűzhely írta...

Nagyon aranyos lett:)

Bianka írta...

Nagyon édes

Ottis írta...

Igen, nagyon aranyos,mondtam már .-)

Ditta írta...

Nagyon jópofa:)

Edó írta...

Jutka,hát ez nagyon jópofa lett!Látod,milyen ügyes vagy!!!

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...