2011. szeptember 8., csütörtök

Hagymás rostélyos gombával


Hozzávalók:
50 dkg csont nélküli hús, lehet marha vagy sertéshús, 4-5 nagyobb fej hagyma, zsír, olaj, vaj, bors, flekken fűszerkeverék, só, liszt, gomba
 Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, törött borssal, flekken fűszer keverékkel, lisztbe forgatjuk és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütjük. A hagymát karikára vágjuk, lesózzuk, majd a húsra rakjuk kissé megpirítjuk, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús megpuhult, belefőzzük a szeletelt gombát, tejfölt kavarunk hozzá és krumplikörettel tálaljuk. Bármilyen savanyúság illik hozzá.


7 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta, szaftos husit készítettél! Most simán megenném...Hű, de éhes lettem...

Éva írta...

Már régen jelentkeztél , hiányóltalak ! Nagyon guszta és nagyon finom is amit főztél!

Aleda írta...

Nagyon guszta,szivesen megenném.

Barbi írta...

Sosem ettem ilyet pedig ismerem névről, de annyira gusztusos, hogy összefutott a számban a nyál!
Ki fogom próbálni. Nagyon szépen tálaltad, teljesen megéheztem!!! :)

Kati írta...

Bizony nagyon finom lehet, főleg a gomba rajta.

Petra írta...

Nagyon guszta! :))))

Bianka írta...

Isteni lehet, főleg, hogy gombás

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...