Hozzávalók:
50 dkg csont nélküli hús, lehet marha vagy sertéshús, 4-5 nagyobb fej hagyma, zsír, olaj, vaj, bors, flekken fűszerkeverék, só, liszt, gomba
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, törött borssal, flekken fűszer keverékkel, lisztbe forgatjuk és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütjük. A hagymát karikára vágjuk, lesózzuk, majd a húsra rakjuk kissé megpirítjuk, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús megpuhult, belefőzzük a szeletelt gombát, tejfölt kavarunk hozzá és krumplikörettel tálaljuk. Bármilyen savanyúság illik hozzá.
7 megjegyzés:
Nagyon guszta, szaftos husit készítettél! Most simán megenném...Hű, de éhes lettem...
Már régen jelentkeztél , hiányóltalak ! Nagyon guszta és nagyon finom is amit főztél!
Nagyon guszta,szivesen megenném.
Sosem ettem ilyet pedig ismerem névről, de annyira gusztusos, hogy összefutott a számban a nyál!
Ki fogom próbálni. Nagyon szépen tálaltad, teljesen megéheztem!!! :)
Bizony nagyon finom lehet, főleg a gomba rajta.
Nagyon guszta! :))))
Isteni lehet, főleg, hogy gombás
Megjegyzés küldése