2012. március 19., hétfő

Újhagymás túróval és májjal töltött gomba

Hozzávalók a májas töltelékhez:
6 nagy gomba, 15 dkg szárnyas máj, 1 csokor újhagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, majoránna, 1 tojás, 6 szelet bacon, olaj
Elkészítése:
A gombákat megpucoljuk, belsejüket kivájjuk, ha szükséges a héját lehúzzuk. A gombaszárakat felaprítjuk, majd az olajon a hagymával, az apróra vágott májjal és a fűszerekkel együtt zsírjára sütjük. Ha kihűlt a gombákba töltjük. Sütőpapíron vagy kiolajozott tepsibe kb. 20 perc alatt megsütjük.
A túrós töltelékhez: 6-8 gomba, 20 dkg friss juhtúró, 2-3 kanál tejföl, 2 szál újhagyma, só, bors.
Elkészítése: a gombákat megpucoljuk. A túrót összekavarjuk a tejföllel, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk. A túrókrémet belekanalazzuk a gombákba és előmelegített sütőben megsütjük. 

3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

De jó így májas töltelékkel! Én mindig csak a gomba szárából készült krémmel szoktam megtölteni, de máris mentem, nagyon tetszik!

Éva írta...

Ez a májjal töltött nagyon fincsi lehet. Éppen a napokban olvastam valamelyik újságban ehhez hasonló receptet. Nagyon guszta !

Gerdi írta...

Nem is tudom, melyiket szeretném jobban! Előbb a májasat, aztán a túróst:-)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...