2012. március 22., csütörtök

Bárány csorba


Hozzávalók:
60 dkg báránycomb, 20 dkg zöldbab, 1 nagy fej hagyma, 3 sárgarépa, 1 zeller, 1 paszternák, 5 dkg vaj, lestyán, citromlé, só, bors; a t
álaláshoz: tejföl

Elkészítése: 
A báránycombot egy nagy fazékba helyezzük, adjunk hozzá vizet, sót és borsot ízlés szerint. Fedjük be a fazekat és főzzük alacsony lángon, kb. egy fél óra hosszat. Adhatunk még hozzá 1-2 csésze vizet, ha a leves túl vastag lett. Egy nagy serpenyőben melegítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot és zellert. Pároljuk meg, amíg félig puha lesz. Tegyük a levesbe a zöldbabot és az apróra vágott lestyánt majd készre főzzük. A citromlével, sóval és borssal ízesítjük. Tálaljuk a kicsontozott hússal, és tetőzzük 1-2 evőkanál tejföllel.
Tipp: szárnyashúsból is elkészíthető.

1 megjegyzés:

Emi írta...

Mennyei otthoni ízek! Jöhetne egy tányérral belőle most rögtön, nagyon guszta!