Nagymamám gyakran főzte ezt a levest, főleg nyáron mikor sok volt a tojás. Egyik kedvencünk volt, nagyon hamar elkészíthető és finom is.
Hozzávalók:
személyenként 2 tojás, 2-3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 fej hagyma, darált piros paprika, 1-2 babérlevél, só, bors, 1 evőkanál ecet, házi ételízesítő, tejföl.
Elkészítése:
Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a lisztet, amikor már elért egy kellemes világosbarna színt, akkor rádobjuk az apróra vágott hagymát, kissé megfonnyasztjuk, megszórjuk a paprikával és rögtön felöntjük hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és az ecetet. Óvatosan, egyesével beleengedjük a tojásokat a zubogó levesbe és alacsonyabb hőfokon kb. 10 perc alatt készre főzzük. Tejföllel tálaljuk.
5 megjegyzés:
Imádom ezt a levest, nagymamám szokta készíteni. Köszi, hogy eszembe juttattad.
Nagyon jól hangzik.
Igen, néha elfeledjük..pedig azokat az ízeket nem übereli semmi :)
Nagyon jól néz ki!
Nagyon szeretjük, majdnem így készítem, de szoktam egy csipet őrölt köményt adni hozzá.
Megjegyzés küldése