Nagyon finom leves, hasonlít az íze a pacalleveshez.
Érdemes kipróbálni :) Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
50 dkg sertésdagadó(hasaalja) vagy comb, 1 evőkanál zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, ecet, cukor, darabka reszelt citromhéj.
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, majd forró zsírban hirtelen kisütjük. Az apróra vágott fokhagymával megszórjuk, majd felengedjük másfél liternyi vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ecettel, citromhéjjal ízesítjük. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, hozzáöntünk kevés forró levest, majd mikor a hús teljesen puha, a levest behabarjuk a lisztes tejföllel. Újra felforraljuk, szükség esetén fűszerezzük, tejföllel, csípős paprikával tálaljuk.
A húst csíkokra vágjuk, majd forró zsírban hirtelen kisütjük. Az apróra vágott fokhagymával megszórjuk, majd felengedjük másfél liternyi vízzel, sózzuk, borsozzuk. Puhára főzzük, ecettel, citromhéjjal ízesítjük. A tejfölt elkavarjuk a liszttel, hozzáöntünk kevés forró levest, majd mikor a hús teljesen puha, a levest behabarjuk a lisztes tejföllel. Újra felforraljuk, szükség esetén fűszerezzük, tejföllel, csípős paprikával tálaljuk.
6 megjegyzés:
Ezt a változatot eddig nem ismertem. Mindenesetre jó tartalmas.
Mindenképp egy próbát megér :)
Nagyon guszta a levesed, a tálad is nagyon tetszik :)
Köszönöm Kata!
Nagyon tartalmas leves, igazán jól hangzik!
Szia! Épp a héten,kedden készült ez a leves! Tényleg nagyon finom.Örülök, hogy megtaláltuk egymást. Rendszeres olvasója vagyok az Erdélyi Konyhának. Nagyszerű kezdeményezésnek tartom és örülök, hogy már MO-on is széles körben kapható.
Üdv: Babette
Megjegyzés küldése