2012. november 18., vasárnap

Békaszáj

Az utóbbi időben sokszor eszembe jutott gyermekkorunk egyik kedvenc süteménye a Békaszáj, ami csak attól időigényes, hogy egy éjszakát pihentetni kell. Megéri elkészíteni, mert nagyon finom vendégváró sütemény.

Hozzávalók:
76 dkg liszt, 35 dkg zsír, 4 evőkanál cukor, 6-8 evőkanál ásványvíz vagy 12 evőkanál víz, 3 evőkanál ecet, 1 kávéskanál szalakáli; 
a töltelékhez: bármilyen kemény lekvár, porcukor a szóráshoz.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy éjszakát pihentetjük. Másnap kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kivágjuk, a lekvárból halmokat rakunk a korongokra, kettőbe hajtjuk és megsütjük. Forrón porcukorba forgatjuk.

7 megjegyzés:

Kati írta...

De jó:) Ezt én is beküldtem a kelt tésztás könyhöz, nagymamám receptje, de azt nem kell egy éjszakát keleszteni.

Jutka írta...

Kati ezt sem kell, ugyanis nem élesztős:D

Edó írta...

Sütemény a javából!nyammm..ezek a jó régi sütik..:)

Névtelen írta...

Hűtőben vagy szobahőmérsékleten pihentetjük? É va

Jutka írta...

Éva: én a kamrában pihentettem, ahol nincs meleg, de lehet hűtőben is :)

Juci írta...

Az én drága dédikém sütije. Szinte érzem még ízét, illatát. Bocsi, hogy most egy picit nosztalgiázok...

Névtelen írta...


Megcsináltam hétvégén. Egyszerűen fantasztikus ez a süti. Annyit változtattam rajta, hogy a lekvárra egy kis darált diót is szórtam. hatalmas adag, jó sokáig eszegetjük majd. A recept pedig nálam bekerült a klasszikusok közé. Köszönöm! :D

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...