2012. november 27., kedd

Halszeletek sörtésztában

Ha szeretjük a halat, akkor ez a recept jó választás lesz. Könnyű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Hozzávalók:
1 kg busa vagy más hal, 2 tojás, 1,5 dl sör, 15 dkg liszt, só, bors, zsír vagy olaj a sütéshez, kevés citromlé
Elkészítése:
A halat megtisztítjuk, a fejét levágjuk, a bőrét lehúzzuk, szeletekre vágjuk. A halszeleteket megsózzuk, kevés citromlét csepegtetünk rá, majd rövid ideig állni hagyjuk. Papírtörlővel a haldarabokat leitatjuk. A tojásokat a sörrel kikavarjuk, majd beleszitáljuk a lisztet és csomómentesre kavarjuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. A halszeleteket lisztebe, tojásba forgatjuk és forró zsírba vagy olajba kisütjük.

Fokhagyma majonéz: 5-6 gerezd fokhagyma, 2 közepes főtt burgonya, 1 dl olaj, kevés só, ecet.
A burgonyát áttörjük, a fokhagymát pépesítjük, sózzuk, 2 kanál hideg vízzel jól kikavarjuk. Belekavarjuk az áttört burgonyába, kevés ecettel ízesítjük, majd lassan belekavarjuk az olajat és jó krémesre kavarjuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta! Pont nekem is ez van soron. Már vagy két hete sütöttem, lehet hogy holnap fel is teszem :)
Az új háttered nagyon szép, hangulatos....

Szilvakrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg magvaváló szilva, 1 citrom, 10-12 dkg cukor, 1 dl félédes fehérbor, fahéj, pici só, 2 dl tejszín, 2 ev...