2012. november 27., kedd

Halszeletek sörtésztában

Ha szeretjük a halat, akkor ez a recept jó választás lesz. Könnyű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom.

Hozzávalók:
1 kg busa vagy más hal, 2 tojás, 1,5 dl sör, 15 dkg liszt, só, bors, zsír vagy olaj a sütéshez, kevés citromlé
Elkészítése:
A halat megtisztítjuk, a fejét levágjuk, a bőrét lehúzzuk, szeletekre vágjuk. A halszeleteket megsózzuk, kevés citromlét csepegtetünk rá, majd rövid ideig állni hagyjuk. Papírtörlővel a haldarabokat leitatjuk. A tojásokat a sörrel kikavarjuk, majd beleszitáljuk a lisztet és csomómentesre kavarjuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. A halszeleteket lisztebe, tojásba forgatjuk és forró zsírba vagy olajba kisütjük.

Fokhagyma majonéz: 5-6 gerezd fokhagyma, 2 közepes főtt burgonya, 1 dl olaj, kevés só, ecet.
A burgonyát áttörjük, a fokhagymát pépesítjük, sózzuk, 2 kanál hideg vízzel jól kikavarjuk. Belekavarjuk az áttört burgonyába, kevés ecettel ízesítjük, majd lassan belekavarjuk az olajat és jó krémesre kavarjuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszta! Pont nekem is ez van soron. Már vagy két hete sütöttem, lehet hogy holnap fel is teszem :)
Az új háttered nagyon szép, hangulatos....

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...