2012. november 1., csütörtök

Sajtos kosárkák



Hozzávalók:
1 mélyhűtött leveles tészta, 6 tojás, 40 dkg tejföl, 30 dkg friss sajt, 20 dkg füstölt sajt, őrölt szerecsendió, fehér bors, só, oregánó, a nyújtáshoz liszt, olaj a forma kenéséhez
Elkészítése:
A leveles tésztát kiolvasztjuk. A tojásokat a tejföllel, egy mixer segítségével jól kikeverjük, sóval, fehér borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A sajtokat durvára reszeljük, majd a tojásos tejfölbe keverjük. Lisztezett deszkán a leveles tésztát a tepsi méreténél, kb. 2 cm-el nagyobbra nyújtjuk.
A muffin sütőt vagy tortaformát kissé kiolajozunk, a tésztát belefektetjük, villával megszurkáljuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. Megszórjuk az oregánóval és előmelegített sütőbe 20-25 perc alatt készre sütjük. 

2 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyszerű, és finom! Ötletes!

tücsi írta...

Nagyon ötletes a muffin forma használata.:) Ha van leveles tésztánk, gyors vendégváró is lehet!:))

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....