2013. február 12., kedd

Sonkás tojássaláta



Hozzávalók:
6-8 tojás, 2 dl joghurt, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 20 dkg főtt sonka, 1 csokor retek vagy 1 kígyóuborka, só, fehér bors.
Elkészítése:
A tojásokat 10 perc alatt megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk. A tejfölt és a joghurtot összekeverjük, belekavarjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, sóval, borssal ízesítjük. A főtt sonkát apróra vágjuk, majd a joghurtba forgatjuk. A tojásokat és a retket vagy az uborkát karikára vágjuk, majd a sonkás joghurttal lerakjuk. Friss házikenyérrel vagy
bagettel tálaljuk.

2 megjegyzés:

Anikó írta...

Jujjjj ez nagyon guszta, vittem is a receptet:-)))))

María írta...

Isteni lehetett!! Megyek is, és csinálok valami hasonlót :)!!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...