2013. március 19., kedd

Csirkemájpástétom házilag



Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 15 dkg vaj, 1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, őrölt szerecsendió, 1 babérlevél, só, bors, 1,5 dl erőleves, 1 teáskanál pirospaprika, 1 teáskanál cukor.
Elkészítése:
Egy serpenyőben 5 dkg vajat felolvasztunk, beletesszük az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a megtisztított, kockára vágott májat. Pár percig pirítjuk, majd ráöntjük az erőlevest, hozzáadjuk a pirospaprikát és a babérlevelet. Lefödve kb. 10 percig pároljuk. Tűzről levéve kidobjuk a babérlevelet és a májat pürésítjük, vagy kétszer ledaráljuk. 10 dkg vajat hozzákavarunk, sózzuk, borsozzuk, a cukorral és szerecsendióval ízesítjük. Befőttesüvegbe rakjuk, kissé kidunsztoljuk, majd forró zsírt öntünk rá, az üveget lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Hideg helyen tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....