2013. március 5., kedd

Májgombóc leves



Hozzávalók:
15 dkg csirkemáj, 1 kis fej hagyma, 1 tojás, 1 szelet kenyér vagy zsemle, petrezselyemzöld, gríz, só, bors, olaj, tej, hús- vagy zöldségleves.
Elkészítése:
A zsömlét vagy kenyeret egy kevés tejbe áztatjuk. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A májat egy éles késsel  elkaparjuk vagy ledaráljuk, hozzáadjuk a kicsavart zsömlét, a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk, ha nem ált jól össze a máj, kevés grízet dolgozzunk bele. Vizes kézzel gombócokat formázunk és a fövő levesbe szaggatjuk, pár percig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére. Pulyka vagy sertésmájból is elkészíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...