2013. december 2., hétfő

Csokoládés-joghurtos sütemény




Hozzávalók:
a piskótához: 8 tojás, 12 dkg liszt, 6 dkg kakaó, 1 tasak sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, csipet só.
a krémhez: 30 dkg joghurt, 20 dkg főző csokoládé, 4 dl tejszín, 1 tasak zselatin, 5-10 dkg porcukor.
a mázhoz: 20 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból 2 darab négytojásos piskótát sütünk, tehát az alapanyagokat kettéosztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval és a kétféle cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, végül pedig belekavarjuk a kakaót és a sütőporral elvegyített lisztet. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 perc alatt megsütjük. Ugyanígy járunk el a maradék hozzávalóval is.
A krémhez kb. 10 dkg joghurtot kissé felmelegítünk, belekavarjuk a zselatinport, csomómentesre kavarjuk, majd hozzákavarjuk a maradék joghurthoz. Az étcsokoládét 2 dl  tejszínnel felolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A maradék tejszínt felverjük, belekavarjuk a kihűlt csokoládékrémet meg a joghurtot, porcukorral ízesítjük, majd a krémet a két kihűlt piskóta közé töltjük.
A mázhoz az étcsokoládét összeolvasztjuk a tejszínnel, és rákenjük a süteményre. Hideg helyre tesszük, hogy megdermedjen, másnap szeleteljük.
Tipp: a krémbe kavarhatunk meggyet, áfonyát vagy bármilyen savanykás gyümölcsöt is.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Hirtelen ránézve, azt hittem lúdláb kocka. Nagyon guszta!

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....